ניתוח PRK מהו?
במהלך השנים האחרונות נעשה ניתוח הסרת משקפיים בלייזר הליך מקובל ונפוץ מאד. יותר ויותר אנשים מעדיפים לעבור את הניתוח ולהיפטר מן המשקפיים אחת ולתמיד. במאמר שלפנינו נסביר את אחד מהניתוחים הוותיקים והטובים ביותר שנקרא ניתוח PRK.
מהו ניתוח PRK?
שמו של ניתוח PRK נגזר מן המילים Photo Refractive Keratotomy ומבטא הליך בטוח של ניתוח לייזר שמצליח באחוז גבוה של מטופלים. ניתוח זה הוא הוותיק מבין כל שאר ניתוחי הלייזר הוא גם בטוח יותר ובעל נסיון רפואי על מקרים רבים של מטופלים. רמת הבטיחות של ניתוח PRK נובעת מכך שהטיפול מבוצע בצורה שטחית על הקרנית ולא נוגע בעומק העין עצמה ולכן הסיכון הרבה יותר נמוך.
בתחילתו של הניתוח מטפטפים חומר הרדמה אל העין על מנת לנטרל את העין מתחושת כאב מקומית. אין שום סיכוי כי המטופל יסבול כאבים במהלך הניתוח והמקום יהיה רדום לחלוטין.
כמה פשוט, ככה קל…
אחרי שהעין הורדמה והמטופל אינו חש כאבים כלל, מתחיל המנתח את עבודתו. הוא צריך לאפשר גישה נכונה אל הקרנית על מנת לטפל בה ולכן ראשית כל עליו להוריד שכבה שקופה שנמצאת על גבי הקרנית ונקראת בשם אפיתל. לאחר ששכבה זו הוסרה, אפשר לכוון את זוית קרני הלייזר אל הקרנית עצמה וכאן צריך לדייק ביותר. לשנות את צורת הקרנית ולעצב אותה מחדש על פי הצורה הנכונה שצריכה להיות.
לאחר השינוי חוזרת הקרנית להיות חדה כמו בעבר, נכונה ומדויקת על מנת לאפשר ראיה תקינה לחלוטין ללא תלות כלשהי במשקפי ראיה.
החלמה לא פשוטה לאחר ניתוח PRK
למרות רמת הסיכון הנמוכה יחסית שקיימת במהלך ניתוח PRK אי אפשר להתעלם מקשיי ההחלמה. בימים הראשונים שלאחר הניתוח סובל המנותח מכאבים בעיניים שאפשר להגדיר אותם אפילו קשים מאד. זה קורה בגלל החתך שנעשה במהלך הניתוח על מנת להגיע לקרנית (הסרת שכבת האפיתל) אמנם מדובר במספר ימים אבל בהחלט ביחס לשאר ניתוחי הלייזר רמת הכאבים וזמן ההחלמה חזקים וארוכים יותר.
באותם ימים ראשונים צפוי גם שהראייה לא תהיה תקינה, המטופל יסבול מטשטוש ראייה וצריך להיות מוכן לכך מהתחלה.
חשוב לזכור: להצטייד אחרי הניתוח עם עדשות מגע מיוחדות אשר שומרות על העיניים בזמן ששכבת האפיתל עדיין לא חזרה לעצמה לבל יגרם פגיעה וזיהום לעין המנותחת.